True
Kirjasto Oodin panDOMO-lattia kestää miljoonia vuosittaisia käyntejä

Toteutimme Helsingin keskustakirjasto Oodin ensimmäisen kerroksen betonilattian panDOMO Floorilla. Moderni Oodi on yksi Suomen vierailluimmista rakennuksista, joten sen lattian tulee kestää erinomaisen hyvin kulutusta. 

Joulukuussa 2018 avattu Oodi on kerännyt menestystä niin kirjastona kuin arkkitehtuurin taidonnäytteenä. Saimme olla mukana Suomen kauneimmaksi rakennukseksikin valitun Oodin teossa, kun asensimme panDOMO Floor -lattian Oodin koko katutasokerrokseen.  

Oodin odotettiin olevan vierailumenestys, mutta kukaan ei osannut kuvitella, että ensimmäisenä vuonna sen ovesta astelisi yli kolme miljoonaa kävijää. Kestävien pintamateriaalien merkitys on siis osoittautunut äärimmäisen tärkeäksi ja panDOMO Floor lattiamateriaalina erinomaiseksi valinnaksi.

– Oodissa on päivittäin tuhansia kävijöitä, joten lattian on kestettävä kovaa kulutusta. Siksi panDOMO oli nappivalinta yhden maamme vierailluimman tilan lattiamateriaaliksi, kertoo Seprin työnjohtaja Jasu Elomaa

Näyttävän Oodin tyyliin sopiva lattia


Oodin on yleisesti todettu olevan myös betonirakentamisen ja -sisustamisen taidonnäyte. Sen betoniset välipohja- ja lattiarakenteet on eri kerroksissa verhoiltu eri materiaaleilla. Joka kerroksessa asennuslattia on tehty betonisen välipohjan ja lattiarakenteen päälle, jotta tekniset laitteet ja varusteet saatiin sijoitettua lattian alle. 

Asentamamme panDOMO-lattia valtaa kauttaaltaan koko katutasokerroksen. panDOMO on valettu ruudukkoon, jonka jokainen teräsreunainen neliöruutu on kahden metrin mittainen. Ruudukon materiaalien kontrasti voimistuu, kun sitä katsoo valoa vasten. 

Erinomaisen kulutuksenkeston lisäksi panDOMO Floor valikoituikin sisääntulokerroksen lattian pintamateriaaliksi, koska se on visuaalisesti oiva jatkumo kirjaston ulkoseinän graniittilaatoituksen ilmeelle.

Clarico-Text-Image
Clarico-Text-Image

Julkisissa tiloissa arvostetaan panDOMOn helppohoitoisuutta 


Oodin kaltaisessa julkisessa tilassa on toki myös eduksi, että panDOMOn puhdistaminen ja hoitaminen on helppoa. 

 – Julkisissa tiloissa siivotaan päivittäin, joten on erittäin tärkeää, että siivous sujuu ja pintamateriaalit on helppo puhdistaa, Elomaa tietää. 

panDOMOlla on oma panDOMO-pinnoille tarkoitettu puhdistusaine, jonka ansiosta panDOMOn saa puhtaaksi käden käänteessä. 

Hengittävä lattiamateriaali pitää huolen Makasiini Contemporaryn sisäilmasta

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.