Ammattilaisia ja oikeaa asennetta

Toni Stening on toiminut mattoalalla ja tuntenut Mattoliike Seprin jo nuoruusvuosistaan asti työskennellessään isänsä yrityksessä, joka teki erilaisia matto- ja lattiapäällystetöitä Seprille. 90-luvulla nuorukainen kuitenkin päätti, että mattohommat saisi jäädä ja hän kouluttautui merikapteeniksi. Elämä kuljetti 13 vuodeksi merille, kunnes vuonna 2008 Toni teki paluun mattoalalle ostamalla Mattoliike Seprin.

Mattoliike Sepri on alun perin perustettu vuonna 1975 Seppo Ruoholan ja Risto Kaukovallan toimesta. Nykyään Toni Stening on Seprin omistaja. Mukana yrityksessä on myös vaimo, Päivi Stening, joka jätti lastentarhaopettajan työnsä ja lähti ennakkoluulottomasti mukaan mattoalalle. Alun perin kasvatustieteiden kandiksi ja muotoilijaksi kouluttautunut Päivi onkin yrityksen todellinen monitoiminainen. Pienestä pitäen yrittäjäopissa ovat olleet myös pariskunnan lapset Otto ja Elle.

Steningit ovat tyytyväisiä tekemiinsä ratkaisuihin. Sepri on kasvava yritys ja sillä menee hyvin. Seprissä asenne on kohdillaan; nöyrä optimismi näkyy yrityksen tekemisessä, mikä on kantanut hedelmää. Mikään työ ei ole liian pieni, vaan kaikki työt ovat tärkeitä ja ne hoidetaan sovitusti.

Ammattitaitoinen henkilökunta on kaiken ydin, sillä työ edellyttää erikoisosaamista. Seprissä työskentelee tällä hetkellä parisen kymmentä oman alansa ammattilaista.

Sepri ei ole enää pelkkä mattoliike, vaan se myy ja asentaa kaikkia pintamateriaaleja lattiasta kattoon aina tapeteista, parketteihin, kokolattiamattoihin, tekstiililaattoihin ja läpivärjättyihin design-betonituotteisiin asti. Sepri tarjoaa poikkeuksellisen monipuolista osaamista Suomessa ja yrityksen kohderyhmään kuuluu niin julkisen sektorin kohteet ja yritykset kuin yksityiskodit. Itse asennuskohteet muodostuvat niin ikään uudisrakennuksia kuin remontoitavia tai kunnostettavia kohteita.

Julkisella puolella Seprin kädenjälki näkyy monissa turkulaisravintoloissa, Tyksissä, Turun kirjastossa, matkustajalaivoissa ja jopa Turun Linnassa. Sepri haluaa olla edelläkävijä, joka pysyttelee aallon harjalla mm. tuomalla uusia tuulia Euroopasta Suomen markkinoille.

Taannoin 40 vuotta täyttänyt Sepri sijaitsee nykyisin Turun sataman tuntumassa ED Designin entisissä tiloissa. Tässä 1 200 neliön rakennuksessa sijaitsee myös yrityksen tyylikkäät myymälätilat.